Интервю за работа - странни въпроси

интервю за работаИнтервюто е може би най-стресиращата част от кандидатстването за дадена работа. Това се дължи от части на факта, че кандидатите не знаят какви точно въпроси ще им бъдат зададени.

Още повече, че днешните схватливи работодатели са преминали от типичните въпроси от рода на: „Като какъв се виждате след 5 години”, към доста по-сложни и нестандартни въпроси, които им помагат да установят дали кандидатът е правилния човек за поста и организацията.
Имайки това предвид, Glassdoor, онлайн форум за работа и кариери, представя ежегодния си списък с топ 20 на най-ексцентричните въпроси, зададени на интервюта за работа. Ето част от тях:

1. „Колко души в Сан Франциско използват Facebook, в 14:30 часа от петъчния ден?” – зададен в Google Inc. на кандидат за поста – vendor relations manager.

2. „Просто ме забавлявайте за няколко минути; аз няма да говоря.” – зададен в Acosta Sales & Marketing на кандидат за поста – leadership development program associate.

3. „Ако германците бяха най-високите хора на света, как щяхте да го докажете?” – зададен в Hewlett-Packard Co. на кандидат за поста –product marketing manager.

4. „Ако имаме 20 „чупливи” крушки (които се чупят на определена височина) и сграда от 100 етажа, как ще определите височината, на която се чупят крушките” – зададен в Qualcomm Inc. на кандидат за поста – инженер.

5. „Какво мислите за градинските джуджета?” – зададен в Trader Joe’s (верига хранителни магазини) на кандидат за поста – член на екипа.

6. „Отговаря ли оценката Ви от колежа на потенциала Ви?” – зададен в Advisory Board Co. на кандидат за поста – strategic marketing associate.

7. „Щеше ли да излезе добър софтуерен инженер от Махатма Ганди?” – зададен в Deloitte на кандидат за поста – аналитик.

8. „Как ще се преборите със световния глад?” – зададен в Amazon.com на кандидат за поста – софтуерен разработчик.

9. „Стая, бюро и кола – кое ще изчистите най-напред?” – зададен в Pinkberry Inc. (верига кисели млека) на кандидат за поста – shift lead.

10. „Животът удивлява ли Ви?” – зададен в Ernst & Young на кандидат за поста – данъчен анализатор.

11. „Моля спелувайте думата „дивертикулит”!” – зададен в EMSI Engineering Inc. на кандидат за поста – account manager.

0 comments:

Публикуване на коментар

Copyright © 2012 www.bulgariator.com // Template: MaxCTR Blogger Template Converted by BlogisBlogging.Com